Garden Design ,Foxhill, Wheaton Hall, Drogheda co.Louth

New granite sett circular patio , shade sail with stepping stones and timber clad wall
New granite sett circular patio , shade sail with stepping stones and timber clad wall

Garden Design, Foxhill, Wheaton Hall, Drogheda co.Louth to maximise the garden space and view form the house we removed the tired and overgrown hedging. Clad the walls with planed and treated timber batons with brick lights inserted for nigh time ambience . Levelled and raised the tired  lawn with topsoil and stepping stones and fertilised turf rolls. Created a new out door circular patio area with granite setts &  mounted a shade sail as a garden feature. Stepping stones leading to the new circular patio and paved area for timber screened wheelie bin unit. the gardens potential was maximised to accommodate outdoor entertaining and seasonal views throughout the year with a combination of cottage style perennials and bulbs.

 

Image of Cluttered garden space before
Image of Cluttered garden space before
Image of  garden space before
Image of unmaximized potential garden space before

 

Image of Cluttered garden space before
Image of unmaximized garden space before
image of overgrown hedge boundary
Image of overgrown hedge boundary

 

image of overgrown hedge boundary and area for bins
image of overgrown hedge boundary and area for bins
Side alley with grey block walls
Side alley with grey block walls
New contemporary timber clad side alley with grey block walls
New contemporary timber clad side alley with grey block walls
Garden design plan view
Garden design plan view
Rear garden design elevation
Rear garden design elevation
Rear garden design plan view
Rear garden design plan view
Unmaximised View from kitchen
Unmaximised View from kitchen
New view from kitchen area
New view from kitchen area
New outdoor cooking and vegetable bed
New outdoor cooking and vegetable bed
View of stepping stones and maximised garden space
View of stepping stones and maximised garden space
View of stepping stones and maximised garden space
View of stepping stones and maximised garden space with timber clad walls

 

Leave a Reply